Monday, 27 June 2011

part 1

erm..ni cerita pasal aku pnya 'cinta'la katakan dlm hidup aku..skadar tuk mengimbas2 crita bh kunun...bukan menunjuk2la kan..so,sapa yg rasa2 nda suka,jgn dbaca ok..hehehehhe..

aku ni kan sebenarnya biasa2 jak..dsekolah pn aku ni bkn lah org yg glamer2...tp ntah cmana aku bleh tkenal ngan org ni..kenal tme kakakku c ida buat plan jalan2 p poring,situlah aku mula2 kenal 'org'tu..yg memang kira otai jgk kali urg bilang d skolah.masa tu aku budak2 lagi,baru form 2..hahahahaha..tp masa tu kenal gtu2 jak la..gpun 'dia' tu jauh la umur ngan aku...jadi,aku harap2 lah aku ni ndalah ada apa2 feel ma 'dia' tuh..mngelak la bh kunun2nya ni..tp,lau tjumpa pla,suka jgk..ahaksss

masuk form3,thn 2001,aku lagila slalu jumpa 'dia'tuh..adeh..nda bolh ngelak g..aku pn heran gak bb aku ni ndalah cantik bh..pa lagi lau p skolah..mmg selekeh la bh.sot jgk la aku tme tuh,kunun2 ngelak..tp,lau nda nmpak tecari2 jgk..(pngakuan tuh..ahahahahha..)...pastu,lagi slalu jumpa,lagilah len2 ajk ku rasa..yalah tme tuh aku ni lom g la bkecimpung dlm 'cinta'2 ni kononnya..ya la bh..bukan glamer kan..bah,bila ada yg bagi perhatian gtu..mngelabah..wahahahahha..

dpendekkan cerita tanggal 14 feb.2001 aku sm 'dia' ni jadilah couple kononnya..hahahhaha..lucu jgk..tp,bermula dctulah aku pn mula ada musuh2 dn byk yg nda senang..adeh..yalah,mestilah kali urg nda puas ati cmana la 'dia' tu buli ada kena mngena ma aku.ingat lagi aku,paling aku btrep bila ada yg cakap"hah?ko suka pmpuan tuh?adoi..apa la bh..budak lg bah tu.."..huh!!!!!bikin panas..lau jeles kestau la bh kan..heh,aku budakpn,aku jgk kan dpilih bbanding ko yg cantik tuh..wahahahahha..(bangga).tp,sebenarnya aku malu jgk..jadi,aku pn buat syaratlah ma 'dia'..lau mau jumpa jangan dskolah..anggap jak teda pa2 lau dskolah..uiseh,trepan tu bh...tp kadang,nda sengaja dskolah tjumpa jgk..hahhahaha..(nda buli tahanlaa...cinta munyet kan..wakakakka..)

lepas dr tu,kami pn jumpa2 dluar jak lah...hampir stiap ari jumpa..aku ni pn mmg bilang urg 'cinta karas' la sm dia tu..yala bh..nda pernah2 kan ada jiwa2 bgtu sblum ni..pa lagi 'dia' ni trep2 hebat..macam yg aku suka..kena lgi pndai mngambil ati..(biasalah..lelaki..mulut manis!!)cehh....biarpn kami slalu jmpa,tp masa tu masih g kmi brahsia la kunun2 trutama ma kakakku c ana..bb dia nda brapa stujula katakan..tp nda lama kedapatan jgk..tu gara2 'dia' tuh hadiahkan aku baju,kedapatan pla..hahhahaha..pa lagi,biasalah..kena marahlah..yalah,aku kan 'budak'..wahahahaha..tp,apa aku pduli,mmg kpala batu jgk..aku teruskan jgklah..

kami pn cam urg len kapel la jgk..surat-mnyurat..jumpa bjumpa..perkara biasa..pasal gosip2 tuh,biasalah..bukan tembiranglah kan..'dia' tu kan biasalah..otai kunun2nya..jd aku pn ikut la glamer skali masa tu..wahahahah..prasantan!!!dn sbb tu la jgk kmi brapa kali mau break gara2 tuh suma jgklah..opsss...nnti aku story lagi laa..utk part 1 ni smpai cni dulu..d short cut kan cerita mmg kmi kapel la smpai 'dia' tuh abis skolah..form6..pastu dia p bandar sdkn mncari kehidupan yg ntah apa2 ntah!!!!...to b continue....:)

2 comments:

  1. ui nice ada blog sdah.. bah kasi link blog sa

    silver-clan-xpips.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. hehehe..sy budak baru blajar bah..

    ReplyDelete