Tuesday, 26 July 2011

mengingatkan aku sm dia..

aku ada tebaca satu blog,buat aku ingat yg teramat2 sma arwah anakku..aku sedih gilak baca blognya tuh..btul cakapnya,org slalu ckp ma aku bila aku sedih,'ko ok lagi,tuh bukan anak ptama,lau anak ptama lagi sedih".."kira okla..sekurang2nya ko ada sda anak 2".."ko patut bsyukur,ankmu masih keci tme mninggal,lau sda besar lagi terasa,mmbesar sama2,lagi sedih lepas kehilangan"..ko ok lagi,pasni boleh lagi bh tambah anak.."...semua tuh dialog yg sda basi aku dgar..slalu aku dengar..tp durg nda tau macam mana sakitnya aku rasa..macam blog yg aku baca tuh,nda kira la mcm mana keadaan pn,tu tetap anak,kehilangan ttp sama..nda kira 1 @ 2,lelaki @ pempuan,besar@ keci..tetap sakitttt...

pemergian damian mikail dalam hidup ku skuarga mmg bg kesan btul ma aku..kadang bila dgar lagu sedih2,aku pndai mnangis sndiri..nda kira la lirik lagu tuh kena @ nda ngan situasi..yg pastinya aku mmg gurindam jiwa..sebab aku rind anak aku..kmu apa tau???

setiap kali aku p kubur arwah,aku rasa sedih gila..tp aku nda mo nangis,bb aku takut hubby larang aku pg lagi..bilangnya"kt dlarang melawat kubur kalau untuk besedih2"..jadi aku kuatkan hati dan langkahku jgk tuk melawat dia.

aku tau arwah bahagia dsana..bukan aku patut bsyukur bb dia anak ketiga,bb dia 'pergi'tme baru umur 2 hari,bukan sebab aku masih boleh beranak..tp aku bsyukur bb dia antara yang terpilih berada d sisi ALLAH S.W.T..dia bahagia dsana..ada hikmah d sebaliknya..jadi aku pasrah...

setiap kali aku  di bilik sendiri2,aku buka laci,keluarkan 1 fail warna kuning..d situlah aku simpan kenangan2 arwah tinggalkan..sijil kelahiran bwarna hijau...serta sijil kematian yang setiap kali aku membaca tulisan"meninggal disebabkan sepsis"..aku menangis teresak2..sedih..macam baru semalam terjadi...dan,setiap kali aku melangkah keluar rumah,aku bawa bersama baju arwah yg kusimpan dalam plastik rapi2 spya baunya nda hilang dan setiap kali aku rindu,aku boleh cium baju tuh,aku dapat rasakan macam aku peluk dia..masih ada bau2 lagi..dengan sisa najisnya yg sempat ditinggalkannya d baju tu..aku nda mo cuci pn..

Tuesday, 19 July 2011

x-man 1st class..

Aku biasalah..tiap2 khamis-sabtu mmg cuti,jd kebetulan hr khms tuh ada org order kain.so,aku pn p la ambil stok..hubby pla meng'offer kan diri temankan aku nek train p kl tuk ambl kain,so..dia pn cuti..alasan biasa,MC..hahahhaha..tgah kmi bsiap2 pagi tuh,ntah dr mana timbul idea hubby,antar durg c dania ma jasmine p taska..bab kesian jgk durg ikut nek train..penat,nda selesa..nda bebas..aku pn stuju lah..jd dpendekkan crita kmi pn antar lah budak2 kiut 2 org nih p taska.pa lagi c dania melompat la kesukaan,besa lah..bnyak geng kan dsana..lagi dia suka.tapi,c jasmine???cam tau2 jak..kencang jak mukanya..hahhaha

lepas antar durg d taska,aku hubby ,mamat dn c ipa pn teruskanlah kmi pnya plan mo ambil kain kononnya..nah,dtg pla idea..p tengok wayang..wahhhhh!!!!best2..lama sda nda p tengok wayang ni..last skali pn ma maci ima tme  dmid valley..tu pn brapa bulan yg lalu..hahahha..paling kesian hubby la bh..btahun2 nda meningok wyg..last pn masa baru2 kawin..skali ada anak sda,nah,ndada can lagi...pa lagi dia pn smangatla...

kmi p tgok wayang d times square..mula2 jalan tu cam berat ati jak..yalah kasi tggal durg c dania d taska..macam kejam pla..nah,tpi skali t pigi2 mningu wayang,hilang sekejap tu perasaan besalah..hahahah..ni dsebabkan xman 1st class..hahahaha...tp mmg best lah critanya..

tp,best2 tu xman,aku lagi rasa best bab terasa pla macm time2 bcinta dulu..ahaksss...dulu masa kapel slalu kan p tgok wayang..pa lagi,teimbas la kunun sikit2 cerita tme bcinta2 tuh..hahahha..baru sedar,rupanya bagus jgk skali skala keluar bdua2..mngasi balik tu romantik..hahhaha..